Ervaringen

 • Getroffen waren we door haar kracht

  Rond het overlijden en tot en met de uitvaart van mijn moeder, hebben wij Christien Heinsius leren kennen als een voor ons bijzondere uitvaartbegeleidster. Ze heeft voor ons deze periode qua organisatie heel prettig gemaakt. Haar warme persoonlijkheid en haar uiterste precisie zijn een zeer goede combinatie en waren voor ons een grote steun. Ze is bijzonder fijn in de omgang en hoewel ze alles in overleg met ons regelde, waar ze heel duidelijk alle ruimte aan ons overliet, had ze de hele regie, tot op de kleinste details voortreffelijk in handen. Bijzonder vonden wij de tijd die ze in de voorbereidingen stopte, waarvan een belangrijk onderdeel de generale repetitie in de crematorium zaal was. Getroffen waren wij door haar kracht om buiten het gezichtsveld van de aanwezigen, de crematieplechtigheid op rolletjes te laten verlopen. Een bijzondere dank gaat uit naar haar man, die haar waar nodig assisteert. Zijn kunde hebben wij vooral voor het fotowerk tijdens de crematieplechtigheid ervaren.

  Wilma Bakker
  Wilma Bakker Getroffen waren we door haar kracht
 • Haar aanpak werkt voor alle betrokkenen.

  Christien begeleidt uitvaarten op een heel nieuwe manier. Ze gaat het liefst van te voren het proces aan zodat het duidelijk wordt wat deze specifieke persoon en zijn of haar familie nodig heeft. Daarbij heeft ze veel aandacht voor de diverse processen van de verschillende betrokkenen. Ze denkt en werkt holistisch en individueel (op allerlei vlakken). Door deze aanpak is zij naar mijn idee genezend bezig met alle betrokkenen. Michel de Sonnaville

  Michel de Sonnaville
  Michel de Sonnaville Haar aanpak werkt voor alle betrokkenen.
 • Inspirerende begeleiding en daadkracht

  Lieve Christien, heel hartelijk dank voor alles wat je voor Frans en mij gedaan hebt in de afgelopen tijd. Zonder jouw inspirerende begeleiding en daadkracht was het niet mogelijk geweest om zo’n mooi afscheidsfeestje te maken voor Frans.  

  Paula Baan
  Paula Baan Inspirerende begeleiding en daadkracht
 • Ik voelde mij in goede handen.

  Je hebt ons zo geweldig goed begeleid in alles rondom het afscheid van Jan. Het was zo mooi om hem de dagen voor de begrafenis thuis te hebben. Je hebt ons attent gemaakt op de mooie kist, die je zelf ontworpen had, hij lag er zo mooi en vredig bij. Je hield mij goed in de gaten of ik alles wel aan kon, dat gaf mij veel steun. De hele organisatie van de afscheidsplechtigheid en de begrafenis regelde je met onze zoon Jan, ik voelde mij in goede handen! Wat een goed advies was het om Helleborus voor het bloemstuk te nemen, het was zo mooi. Verschillende gasten hebben gezegd dat ze de kist en het bloemstuk erg mooi vonden. De afscheidsplechtigheid was stijlvol, mooi en intiem. Ik denk er nog elke dag met heel veel warme gevoelens aan terug. Ook de begrafenis op Assel was prachtig. Ik hoor de klokken nog luiden. Jan heeft er voor gezorgd dat ik het terug kan zien op de pc, prachtige beelden zijn het. Ik heb hem dan weer even bij me en laat mijn tranen dan maar gaan. Lieve Christien, nogmaals heel hartelijk dank voor al je goede zorgen, medeleven en warmte die je hebt gegeven, het voelde als een warme deken. Ik had je zo nodig en je was er!

  Joop van Overeem
  Joop van Overeem
 • The day after

  Lieve Christien, even een berichtje op de ‘day after’. Wat ik altijd had gedacht dat één van de verdrietigste dagen van mijn leven zou zijn, is door een mooie combinatie van een prachtige herfstdag op een unieke locatie met een kist met schitterende boeketten, mooie woorden en beelden met heel veel lieve mensen om ons heen, een hele mooie dag met veel goede herinneringen geworden. Ik wil jou daarvoor ook heel erg bedanken. Je hebt ons geholpen steeds de juiste verfijnde keuzes te laten maken en zo werd het een hoogtepunt van 8 dagen fijn samenwerken aan het afscheid van Mams. Dank daar voor.

  Monique Lavies
  Monique Lavies
 • Levensviering

  Christien Heinsius heeft de levensviering van onze lieve Philip verzorgd die een maand eerder tijdens zijn onderzoeksexpeditie in het poolgebied van Noord-Canada samen met zijn expeditie partner vermist is geraakt. Deze onverwachte gebeurtenis heeft ons als familie heel diep geraakt. We hebben Christien in deze moeilijke periode, waarbij we geen idee hadden wat op ons afkwam, leren kennen als een zeer zorgvuldig en empathisch persoon die geheel naar onze wens de levensviering alsmede de samenkomst daarna heeft georganiseerd. Gedurende de hele periode was Christien op elk moment beschikbaar om naar onze wensen te luisteren, kwam ze met passende ideeën bij onze situatie, hield zij de lijnen kort en koppelde continu op een fijne manier terug over de voortgang. Daarbij hield zij goed het overzicht dat nodig was aangezien wij met veel aanwezigen het leven van Philip wilden vieren. De levensviering van Philip in een overvolle Grote Kerk in Apeldoorn was voor ons heel indrukwekkend en waardig. Christien hield op warme en bescheiden wijze de regie en de samenwerking met de Predikant, de koster, technici en bloemist verliep helder en fijn waardoor de viering geheel tot zijn recht kwam, precies in stijl zoals de familie het voor ogen had gehad. Ook de drukbezochte bijeenkomst ter gelegenheid tot steunbetuiging naderhand in de Apenheul was goed georganiseerd. Christien is voor ons van grote steun geweest bij het organiseren van de levensviering van onze lieve Philip en heeft de viering uiterst professioneel begeleid. Christien heeft ertoe bijgedragen dat Philip op een indrukwekkende manier aanwezig was op deze dag. Wij kunnen Christien aan iedereen van harte aanbevelen.

  Familie de Roo-de Loos
  Familie de Roo-de Loos
 • Stap voor stap door alles heen geloodst

  We willen je enorm bedanken voor de hele fijne warme en persoonlijke begeleiding van Mama’s uitvaart. Ik denk er met een heel goed gevoel aan terug. Het was precies goed zo. Je hebt ons aan de hand genomen en stap voor stap door alles heen geloodst waardoor ik me zonder zorgen voelde in het hele proces, fijn! Ook mijn vriendinnen waren onder de indruk van de mooie ceremonie, die was echt respectvol ... Nou dank je wel en wie weet tot ziens , het ga je goed , ik vind je een fijn mens !

  Iris Jabobs
  Iris Jabobs
 • Betrouwbare loods

  ‘Het plotseling overlijden van onze zoon bracht ons in een volledig onbekende situatie. Christien was voor ons een betrokken en betrouwbare loods in onbekend water'

  Peter en Laetitia van Eijk- de Roy van Zuydewijn
  Peter en Laetitia van Eijk- de Roy van Zuydewijn
 • Herdenkingsceremonie

  Dag Christien, een intense bijzondere, liefdevolle, toegewijde, waardige ceremonie voor Philip van vrijdag jl. heeft niet alleen de directe familie gesteund, maar iedereen daar aanwezig. Wat was er veel symboliek, zorg, aandacht in vorm van 30 kaarsen, pure bloemen, beelden, gesproken woorden, muziek, het wegdragen van zijn slee...Ik heb dit gezin 20 jaar van zeer nabij meegemaakt. Het verlies om Philip heeft bij ons ook een diep gat geslagen maar we putten kracht uit deze viering. Heel veel dank voor uw enorme hulp!Ik wens mensen toe dat zij, juist door u kunnen worden bijgestaan in het proces van afscheid en uitvaart. Hartelijke groet,

  Alexandra Kloppenborg-de Loos
  Alexandra Kloppenborg-de Loos
 • Een uitvaart vol bezieling, in alle opzichten

  Bij het naderen van het afscheid en overlijden van mijn dierbare Annet gingen wij via google op zoek naar iemand om ons te ondersteunen in het voorbereiden en uitvoeren van de afscheidsdienst en crematie. Door een foto met rood jasje, geïnspireerd door de naam 'Zielskracht 'en vanwege een goed gevoel hebben we onze 1e kennismaking gepland. Dit bleek een ongelofelijke goede keus! Annet kon in 2 gesprekken kennis maken, haar wensen vertellen en vragen stellen. Het is bijzonder om al bij leven dit contact in gang te zetten. Voor mij is Christien van ongelofelijke waarde gebleken: een combinatie van vakvrouwschap en warme persoonlijkheid, van daadkracht en meebewegen, van leiding nemen en ondersteunen, van zakelijk zijn en persoonlijk contact. Fijn om steeds opnieuw inzicht te hebben in de zakelijke kant en kosten als er keuzes werden gemaakt. Maar vooral dank voor de prachtige toevoegingen, oog voor detail en de soms ontroerende kleine momenten. Wat een verademing als iemand uitgaat van mogelijkheden en niet van beperkingen. Het verdriet en missen is heftig maar wat was het prachtig: een uitvaart vol bezieling, in alle opzichten.

  Jeroen-Martijn Plette
  Jeroen-Martijn Plette
Contact

Neem contact met ons op.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en kies Enter/Return om te zoeken