Over Zielskracht uitvaart

Ik laat vaste protocollen los. Elke uitvaartbegeleiding start met een schone bladzijde, zodat er ruimte is voor maximale eigen inbreng.

Over mij

Ik ben sociaal, betrokken en haal energie uit het helpen van anderen.

Mijn naam is Christien Heinsius. Ik ben geboren in Apeldoorn (Berg en Bos) en voel me thuis in de natuur op de Veluwe. In 2014 ben ik Zielskracht Uitvaart gestart omdat ik het waardevol vind om stervenden én nabestaanden te begeleiden in deze zware levensfase. Er komen veel emoties los, waardoor het extra lastig kan zijn om goed afscheid van elkaar te nemen. Op informele wijze geef ik handvatten om de dood, het aanstaande afscheid en uitvaartwensen bespreekbaar te maken. Zowel voor de stervende als naasten.

Anderen zeggen dat veelzijdigheid mijn grootste kracht is. Ik hoor en kijk wat er wordt gevraagd en verwacht, maar let ook zelf op wat er nodig is. Dit kan iets simpels zijn als samen een wandeling maken om een frisse neus te halen, samen de juiste (thuis)zorg afstemmen, of een verse maaltijd koken. Ik luister naar de uitvaartwensen van zowel de stervende als de naasten en vraag hierop door om tot de kern te komen wat jullie belangrijk vinden. Het afscheid moet immers voor iedereen goed zijn en dat bereik je door er open en eerlijk over te praten.

Na het sterven stem ik met de familie af wat er van mij wordt verwacht. Zo komen we samen tot een waardevol afscheid. Ik werk niet met vaste concepten. Elke uitvaart start met een schone bladzijde, zodat er ruimte is voor maximale eigen inbreng. Gedoseerd leg ik keuzes voor die aansluiten bij jullie wensen. Daardoor heb je vrijheid om de uitvaart persoonlijk vorm te geven. Na de uitvaart kun je trots terugkijken, omdat er op eigen wijze afscheid is genomen van een dierbare.

Het beste resultaat door samenwerking met partners

Omdat elke uitvaart anders is, werk ik samen met mijn levenspartner en andere dienstverleners die hoogwaardige kwaliteit leveren. Afhankelijk wat passend is voor de uitvaart vraag ik hun ondersteuning in bijvoorbeeld rouwvervoer, lichamelijke verzorging van de overledene en rouwdrukwerk. Ook werk ik regelmatig met begeleiders voor een ritueel of vanuit het geloof, specialisten in rouwverwerking en de zakelijke afronding van de nalatenschap. Dankzij mijn samenwerkingspartners kan ik flexibel inspelen op de behoeftes van nabestaanden, terwijl ik je aanspreekpunt blijf.

Kan ik je helpen: nu of in de toekomst?

Bel gerust om kennis te maken. Dan zijn we er snel genoeg achter of ik iets voor je kan betekenen. Bellen is het snelst (06-42569569), maar mailen mag uiteraard ook (info@zielskrachtuitvaart.nl).