Rust rond het sterfbed – een realistisch voorbeeld

 In Slapeloze nachten

Rust rond het sterfbed bereik je voor het overlijden…

Ik werd gebeld door een man die vertelde dat zijn moeder in het ziekenhuis was opgenomen. De verwachting was dat ze spoedig zou overlijden. Hij was opzoek gegaan naar een uitvaartondernemer die zou passen bij zijn familie. Iemand waar ze zich prettig bij zouden kunnen voelen. Hij had mijn website bekeken en stelde een kennismaking voor.

Rust rond het sterfbed is erg belangrijk

Ik merk dat mensen die zich op deze wijze voorbereiden, een belangrijke bijdrage leveren aan hun eigen rust rond het sterfbed. Moeder zou niet lang meer te leven hebben, dus maak ik ruimte om de kennismaking zo snel mogelijk aan te bieden.

De wensen

De zelfde avond nog zit ik met de familieleden in het ouderlijkhuis en luister wat de familie graag zou willen. Een kerkelijke uitvaart vinden ze passen bij moeder, alhoewel de kinderen niet meer zo vertrouwd zijn in de kerk.

Voor mij zijn dit mooie uitdagingen. Zoeken naar de juiste voorganger en de juiste lokatie zodat de wensen, waarden en verwachtingen van de familieleden en van moeder goed ingevuld worden.

Kort na het gesprek stierf ze

Moeder overleed 24 uur nadat de zoon mij gebeld had. Met de voorganger had ik contact gelegd en heeft moeder nog op haar sterfbed kunnen bezoeken, de lokatie was uitgezocht en de thuisopbaring was voorbereid.

De familie heeft in de laatste uren met hun moeder ervaren dat ze voor en na het overlijden in alle rust bij haar hebben kunnen zijn. Ze ervaarde dat de tijd stil stond.

De rust rond het sterfbed begint vóór het overleiden

Mijn werk begint dan ook al voor het overlijden. Zo kan je samen de rust rond het sterfbed bewerkstelligen.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Neem contact met ons op.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en kies Enter/Return om te zoeken

Zodat we blijven delen Doodleuk Kwartetbloem