Christien HeinsiusEigenaar Zielskracht Uitvaart

Christien Heinsius

Mijn naam is Christien Heinsius, ik ben de spil van Zielskracht Uitvaart.

Je kunt Zielskracht Uitvaart met recht een eigentijdse uitvaartonderneming noemen. En dat past bij mij.

In 1962 werd ik geboren en ik was de middelste in een gezin van drie kinderen. Al in mijn jeugd kon je me buiten vinden, en ik ben nog altijd een echt buitenmens. Daadkracht zat er ook al vroeg in: ik wist mijn moeder op de eerste dag van de kleuterschool te vertellen dat het niet nodig was om mee te gaan. Het schooltje was vlakbij en ik was toch vaker met mijn broer mee gelopen!

Levensloop

Aan het eind van de middelbare school ontmoette ik mijn man Peter. Ik studeerde in Wageningen en Arnhem en maakte een uitstap van een half jaar naar Engeland om als vrijwilliger gehandicapte kinderen te verzorgen.

Opgeleid als maatschappelijk werker ging ik werken als manager in de thuiszorg in het ‘nieuwe land’ van Lelystad. Vervolgens heb ik jarenlang in het toenmalige woonzorgcentrum Mandala in Apeldoorn gewerkt. Hier combineerde ik een functie als leidinggevende met de begeleiding van nieuwe bewoners. In deze periode kregen we onze twee kinderen.

Na een vervolgstudie management ben ik bij DELA gaan werken. Ik raakte thuis in de wereld van begrafenissen en crematies. Eerst als districtsmanager; later werd ik directeur van de dochterondernemingen in Nijmegen en vervolgens Amersfoort. In deze functies heb ik mij alle facetten van de uitvaartzorg eigen gemaakt, van het aansturen van de uitvaartcentra, de uitvaartverzorgers, de gastvrouwen en -heren tot het rouwvervoer en de financiële administratie. Omdat het persoonlijk begeleiden mijn passie heeft, volgde ik de opleiding tot professioneel coach bij de School voor Coaching.

Op weg naar Zielskracht Uitvaart

De wens om een nieuwe uitdaging aan te gaan ontstond toen ik het werk als repeterend ervoer. Omdat de uitvaartverzorging mijn hart heeft, koos ik ervoor zelf een uitvaartonderneming op te zetten. Nu er meer aandacht is voor afscheid nemen, en mensen het belang ervaren van een goed afscheid, is er ruimte voor verschillende uitvaartondernemingen die ieder op hun eigen manier mensen kunnen bijstaan om een begrafenis of crematie te verzorgen die aansluit bij hun wensen. Het zeer persoonlijke en intieme karakter van deze deels zakelijke dienstverlening daagt mij uit hier mijn authentieke invulling aan te geven. Ik ben expert in het organiseren van begrafenissen en crematies waarin de leefwijze van de overledene en nabestaanden centraal staan. Van mij kunt u toewijding en daadkracht verwachten, ook in complexe situaties. Ik stel u centraal en zal vragen wat ik voor u kan betekenen.

Ik heb bewust geen eigen ruimte voor opbaringen of afscheidsbijeenkomsten. Zo ben ik veel flexibeler om ieders wensen in te vullen op die locatie die het beste past. Een uitvaartcentrum hoeft niet voor iedereen de juiste plaats te zijn voor een rouwbezoek. Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat de plaats van een afscheid klopt met de verwachtingen en wensen van mensen en deze liever nog overtreft.

Waardevol vind ik ook de voorbereiding op een naderend afscheid. Het contact met mij wordt dan vooraf al gelegd. Mijn ervaring is dat dit rust biedt. Dat wat nu nog besproken en uitgesproken kan worden blijkt direct helend te werken op de gemoedsrust.

Ondertussen heb ik vele mensen begeleid, gecoacht, en uitvaarten verzorgd. Ik vind het heel fijn om elk contact tot iets speciaals te maken.

Contact

Neem contact met ons op.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en kies Enter/Return om te zoeken