Ervaringen & Verhalen

Ervaringen met de begeleiding van Christien

Reviews

“Je hebt ons geholpen verfijnde keuzes te maken”

Lieve Christien, even een berichtje op de ‘day after’. Wat ik altijd had gedacht dat één van de verdrietigste dagen van mijn leven zou zijn is een hele mooie dag met veel goede herinneringen geworden. Het was een mooie combinatie van een prachtige herfstdag op een unieke locatie met een kist met schitterende boeketten, mooie woorden en beelden met heel veel lieve mensen om ons heen. Ik wil jou daarvoor ook heel erg bedanken. Je hebt ons geholpen steeds de juiste verfijnde keuzes te laten maken en zo werd het een hoogtepunt van 8 dagen fijn samenwerken aan het afscheid van mams. Dank daarvoor.

Monique Lavies

“Je hebt me over grenzen heen geholpen”

Dank je wel, Christien, voor alle hulp en steun die je me de afgelopen weken hebt gegeven. Het was echt heel bijzonder. Je hebt me over allerlei grenzen heen geholpen en sta nog steeds redelijk op mijn benen. Het was een bijzondere periode, waarin ik zoveel geleerd heb. Dank je wel.

Willy-Els van Vliet-te Boekhorst

“Getroffen waren we door haar kracht”

Rond het overlijden van mijn moeder hebben wij Christien Heinsius leren kennen als een voor ons bijzondere uitvaartbegeleidster. Ze heeft voor ons deze periode qua organisatie heel prettig gemaakt. Haar warme persoonlijkheid en haar uiterste precisie zijn een zeer goede combinatie en waren voor ons een grote steun.

Ze is bijzonder fijn in de omgang en hoewel ze alles in overleg met ons regelde, waar ze heel duidelijk alle ruimte aan ons overliet, had ze de hele regie, tot op de kleinste details, voortreffelijk in handen. Bijzonder vonden wij de tijd die ze in de voorbereidingen stopte, waarvan een belangrijk onderdeel de generale repetitie in de crematoriumzaal was.

Getroffen waren wij door haar kracht om buiten het gezichtsveld van de aanwezigen de crematieplechtigheid op rolletjes te laten verlopen. Een bijzondere dank gaat uit naar haar man, die haar waar nodig assisteert. Zijn kunde hebben wij vooral ervaren door het fotowerk tijdens de crematieplechtigheid.

Wilma Bakker

“Het voelde als een warme deken”

Je hebt ons zo geweldig goed begeleid in alles rondom het afscheid van Jan. Het was zo mooi om hem de dagen voor de begrafenis thuis te hebben. Je hebt ons attent gemaakt op de mooie kist, die je zelf ontworpen had, hij lag er zo mooi en vredig bij. Je hield mij goed in de gaten of ik alles wel aankon, dat gaf mij veel steun.

De hele organisatie van de afscheidsplechtigheid en de begrafenis regelde je met onze zoon Jan, ik voelde mij in goede handen! Wat een goed advies was het om Helleborus voor het bloemstuk te nemen, het was zo mooi. Verschillende gasten hebben gezegd dat ze de kist en het bloemstuk erg mooi vonden. De afscheidsplechtigheid was stijlvol, mooi en intiem. Ik denk er nog elke dag met heel veel warme gevoelens aan terug. Ook de begrafenis op Assel was prachtig. Ik hoor de klokken nog luiden.

Jan heeft ervoor gezorgd dat ik het terug kan zien op de pc, prachtige beelden zijn het. Ik heb hem dan weer even bij me en laat mijn tranen dan maar gaan. Lieve Christien, nogmaals heel hartelijk dank voor al je goede zorgen, medeleven en warmte die je hebt gegeven, het voelde als een warme deken. Ik had je zo nodig en je was er!

Joop van Overeem

Christien deelt haar gevoel: “deze momenten maken mijn werk prachtig!”

 • “Dat kan mij ook overkomen”
  Je ouders zijn op leeftijd en ze hebben je altijd verteld dat ze nooit zullen verhuizen. Verhuizen omdat ze oud zijn, is niet bespreekbaar. Veel van hun vrienden hebben wel die stap genomen, maar bij […]
 • “Slapeloze nachten”
  Een vrouw had slapeloze nachten van het idee dat haar man zou overlijden, terwijl zij daar nog niet op voorbereid was. Ik werd uitgenodigd voor een kennismaking. GesprekHaar echtgenoot was niet meer in staat hierbij […]
 • “Mensen lopen soms vast in hoe het hoort”
  Elk afscheid en elk verhaal vraagt om een andere aanpak, vindt Christien. “Ik werk niet volgens vaste concepten. Wie zegt dat een afscheidsbijeenkomst 45 minuten moet duren? Voor sommige mensen is dat veel te lang […]
 • “Het is geen kwestie van winnen of verliezen”
  We hebben in ons leven twee zekerheden, we worden geboren en we sterven. Met het eerste kunnen we goed uit de voeten. Maar dat we zeker dood gaan vinden we een stuk lastiger. Ik lees […]
 • “Mijn vrouw is altijd bij me”
  “Tijdens de nazit van een uitvaart maakte ik een praatje met de 91-jarige broer van de overledene. Ik complimenteerde de man met zijn prachtige bijdrage tijdens de afscheidsbijeenkomst. De familie wist dat hun oom mooi […]
 • “Geen klassieke muziek, daar hield mijn moeder niet van”
  Bestaan er eigenlijk onpersoonlijke uitvaarten? Jazeker, die zijn er. Bijvoorbeeld wanneer te strikt wordt vastgehouden aan tradities of verwachtingen van anderen ‘hoe het hoort’. Je herkent dan weinig persoonlijks terug van de overledene en de […]

Kan ik je helpen: nu of in de toekomst?

Bel gerust om kennis te maken. Dan zijn we er snel genoeg achter of ik iets voor je kan betekenen. Bellen is het snelst (06-42569569), maar mailen mag uiteraard ook (info@zielskrachtuitvaart.nl).