Zodat we blijven delen

 In Slapeloze nachten

Doodleuk Kwartet

Op 22 oktober 2015 wordt een nieuw spel gelanceerd met de naam Doodleuk Kwartet met tekeningen van de jonge kunstenaar Merlin Kater, en uitgegeven door ‘Zonder Streepje’ van de zussen Ritsema van Eck.

Hoezo de combinatie ‘dood’ en ‘leuk’, en dan ook nog kwartet?

Het Doodleuk Kwartet is tot stand gekomen, omdat we niet echt makkelijk over de dood praten. We zijn gewend om het lastige thema ‘dood’ te verstoppen, te negeren en er liever niet mee bezig te zijn. Emotionele en schokkende gebeurtenissen rondom overlijden blijven binnenskamers en worden minder makkelijk gedeeld. Omdat we hier op deze wijze mee omgaan, is de kans groot dat mensen geïsoleerd raken en hun verhaal niet kunnen delen. Juist daarom is het belangrijk om de dood juist wel te bespreken en het een plek te geven in het leven.

Dit kwartetspel is een manier om de dood op een humorvolle wijze te introduceren in zijn algemeenheid. Niet ter voorbereiding van een overlijden of direct daarna, maar gewoon op een dag waarop je wat zwarte humor kan gebruiken.

De missie om mensen te inspireren om op allerlei manieren zich te uiten rondom de dood komt van Zielskracht Uitvaart. Het idee om dit in deze vorm van een ludiek Doodleuk Kwartet te doen (dankzij de extra pestkaarten en aparte spelregels net even anders dan gewoon kwartetten) en beschikbaar te stellen voor een groot publiek komt van Patricia en Marlise Ritsema van Eck.

Voor meer informatie kijk op:

Doodleuk Kwartet

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Neem contact met ons op.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin met typen en kies Enter/Return om te zoeken

familie betrekkingenRust rond het sterfbed